Opsluiting Werkt Bevrijdend

Dit artikel gaat over Opsluiting tijdens een sessie. Ik wil graag wat meer vertellen over het geweldige effect dat opsluiting zou kunnen hebben, waardoor dit bevrijdend en bevredigend kan werken.

Ken je dat gevoel? Wanneer je lang in een volle trein of auto hebt gezeten, dat je bij het uitstappen je heerlijk kunt uitrekken en naar hartenlust kunt bewegen? Maar wist je ook dat het erg prettig kan zijn wanneer je je ledematen juist niet kan bewegen? Hoe fijn het is om niet te kunnen bewegen heeft vooral te maken met overgave.

Claustrofobie

De meeste mensen kunnen genieten van machteloosheid. Leuke voorbeelden hiervan zijn een strakke bondage, op de rekbank liggen, of met je handen vastgemaakt aan de takel en een spreidstang tussen je enkels. Soms kunnen mensen minder genieten van deze machteloosheid, zoals bij een vorm van claustrofobie. De naam claustrofobie betekent een angst (Grieks: phóbos = angst/vrees) om opgesloten te worden (Latijn: claudere = sluiten, claustrum = slot).

Claustrofobie resulteert in mensen die een paniekaanval kunnen krijgen omdat ze niet kunnen ontsnappen. Mensen die een aanval van claustrofobie hebben kunnen last krijgen van zweten, trillen, hartkloppingen, duizeligheid, hyperventilatie en benauwdheid. Ik controleer altijd of jij machteloosheid aankan en of je in paniek raakt wanneer ik dan even wegloop. Mocht dat het geval zijn, wees er dan eerlijk over, ik heb zat andere leuke ideeën.

slaaf in een Leren Bodybag

slaaf in een Leren Bodybag

Waarom Bewegingsbeperking?

slaaf in Bondage op het bed

slaaf in Bondage op het bed

Maar waarom is het voor mij en ook voor jou beter om je bewegingen te beperken? Het vermogen om te bewegen geeft een groot gevoel van controle. Als je zelf kan bewegen, hoe en wanneer het je uitkomt, bepaalt dat je zelf het gevoel krijgt meester te zijn van de situatie. Is dat de reden waarom je hier in de studio komt? Als het goed is kom je hier juist zodat ik de controle over jou heb, dat jij ondergeschikt bent aan mij. Een hele goede manier om dat te laten merken is bewegingsbeperking.

Op deze manier word je gedwongen om jezelf aan mij over te geven. Mooi toch?

Er zijn vele manieren om jouw bewegingsvrijheid te beperken. Dit kan bijvoorbeeld je op te dragen stil te blijven liggen en mij te gehoorzamen. Het lastige hieraan is dat je dan allerlei natuurlijke impulsen moet onderdrukken. Als mens reageer je nou eenmaal op ervaringen zoals kietelen en pijn met bewegingen. Om de overgave te ondersteunen kan het handig zijn om jou in je bewegingen te beperken zodat ik bepaal wat jij wanneer kan bewegen.

Voorbeelden van Bewegingsbeperking

Dat kan op verschillende manieren. Een veel gebruikt middel is touw in de vorm van bondage. Het gevoel dat je hele torso wordt omarmd door iets ruws maar fijns zorgt er bij veel mensen voor dat ze rustig en ontspannen worden, waardoor ze al minder willen bewegen. Een erg leuk voorbeeld hiervan is ‘suspension’, je hangt letterlijk in de touwen, hulpeloos, ik heb alle controle. Hoe hemels is het wanneer je geen kant op kunt en dan al zwevend heftig klaarkomt? Natuurlijk kan ik je ook aan het bed vastbinden zodat je je armen en benen niet meer kunnen bewegen, je bent dan van mij!

slaaf in een bondage suspension

slaaf in een bondage suspension

Het foetus-effect vind ik bijzonder. Van het foetus zijn herinnert niemand zich iets. De effecten van het nabootsen hiervan werken echter nog steeds. Als je wordt vastgebonden in een ‘Ball Tie’ wordt je lichaam gevormd tot een bal. Dit wordt ook wel de foetus-houding genoemd. Het lijkt wellicht oncomfortabel maar de reactie van mensen die in die positie hebben gelegen is dat ze zich juist waanzinnig ontspannen voelden. Daarom raad ik het aan om eens te ervaren. Het is een hele fijne positie om je over te geven aan mij.

De foetus-houding werkt kalmerend en ontspannend.
slaaf ingewikkeld in folie met een masker op

slaaf ingewikkeld in folie met een masker op

Een andere leuke manier is het gebruik van folie. Je kent vast wel de vershoudfolie waarmee je een bord eten luchtdicht kunt bewaren. Deze folie is steviger en groter. Met deze folie wordt jouw hele lichaam ingewikkeld, van redelijk losjes tot zeer strak, zodat ik kan bepalen hoeveel bewegingsvrijheid je nog hebt. Van die folie wordt je hele huid gevoelig, alles voelt anders aan dan je gewend bent. Ik vind het leuk om een (doorzichtige) mummie van je te maken en je dingen te later ervaren die je dacht te kennen, maar die je door het ingewikkeld zijn in folie niet meer herkent.

Interesse?

Mocht je moeite hebben met je overgeven aan mij, vraag eens of ik je wil vastbinden of inwikkelen. Of je hoofd in een masker vastleggen. Of opsluiting in een bodybag met alleen nog je tepels en kruis bereikbaar…

Zal ik jou eens vastbinden?
Mistress Victoria DeVil - Signature

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.